Misionarka s. Klementina Banožić u Rijeci
Kategorija:
Vijesti

web-misionarkaPastoral za misije Riječke nadbiskupije na dva dana bio je domaćin hrvatskoj misionarki s. Klementini Banožić, Službenici milosrđa koja djeluje u Ekvadoru.

Susret je započeo u četvrtak, 17. studenog s misnim slavljem u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije – Assunta. Uz mnogobrojne  vjernike s. Klementinu je dočekao mons. Sanjin Francetić, župnik koji je s radošću najavio sestrin dolazak i svjedočenje. Misionarka je  posvjedočila o svom misijskom djelovanju u Južnoj Americi gdje je otišla1984. godine kako bi svjedočila Isusa. To je temeljno poslanje misionara a to čini tako da konkretno pomažemo: napuštenoj djeci, bolesnima, starcima, samohranim majkama, siromašnim obiteljima, ovisnicima. Pokrenuli smo školu, organizirali medicinsku skrb i iako je misionara izrazito težak, s druge strane on je radostan  i pun ljubavi za najpotrebitije, rekla je s. Klementina. Svojim svjedočanstvom potaknula je sve da budu kršćanska zajednica koja raste u  ljubavi i da mole za misionare diljem svijeta gdje ih je Bog poslao da radosna srca naviještaju Evanđelje.

U petak, 18. studenog s. Klementine Banožić posjetila je Nadbiskupski ordinarijat u kojemu ju je primio biskupski vikar za pastoral i rektor katedrale sv. Vida mons. Matija Matičić,  povjerenik za misije Riječke nadbiskupije vlč. Kristijan Zeba i Andreja Škarabot Kunštek, misijska suradnica. Misionarka ih je upoznala sa svojim djelovanju i potrebama u misiji u Ekvadoru te ih pozvala pozvala da i sami iskuse radost tog poslanja u ovoj dalekoj zemlji. Dodala je da s njom djeluju još naše dvije hrvatske misionarke sestre, s. Iva Jelić i s. Antonela Medić. Na kraju susreta poručila je svojim domaćinima da prihvate jedni druge u ljubavi i rastu u zajedništvu jer često stvari uzimamo zdravo za gotovo i zaboravljamo one prave vrijednosti koje su u životu bitne. Otvorimo oči svog srca kako bismo mogli vidjeti čovjeka u potrebi i pomoći mu jer svi smo našim krštenjem pozvani biti misionari, kazala je s. Klementina.

 

Skip to content