Maturanti umjesto bacanja, brašno donirali potrebitima
Kategorija:
Vijesti

Jedanaestu godinu u kontinuitetu članovi Molitveno-karitativne zajednice Agape iz Prve riječke hrvatske gimnazije, predvođeni vjeroučiteljem Miroslavom Radićem, su među maturantima svoje škole, zadnji tjedan nastave, proveli akciju „Brašno ne bacajte nego ga darujte siromašnima“. Uz 39 prikupljenih kilograma brašna, koje nije završilo na ulici, maturanti su i ove godine odlučili darovati i novčani prilog te su za darovani novac kupljene razne namirnice koje su u ponedjeljak 23. svibnja 2016. godine, skupa s brašnom, odnesene i donirane riječkom Caritasu. Pohvalno je što su se i ove godine u akciju prikupljanja brašna uključili i maturanti iz susjedne Gimnazije Andrija Mohorovičić.

Zajednica Agape, koja djeluje u PRHG od 1999. godine i koja je dosada provela 210 molitveno-karitativnih akcija, željela je dati primjer i poticaj budućim maturantima da zadnje dane svoga školovanja nekulturnu, nehumanu i opasnu praksu bacanja brašna zamijene nekom plemenitom akcijom pomaganja siromašnima  i  bližnjima u potrebi.

Velika hvala maturantima, na darovima i što su poslušali poziv Agapea te prekinuli lošu naviku bacanja brašna, a vi budući maturanti nastavite slijediti ovaj dobar primjer svojih prethodnika i natječite se u činjenju dobra. Iduću godinu pokrećemo još jednu akciju među maturantima pod nazivom: Maturanti, druge učenike ne gađajte nego ih darujte! (M.R.)

Skip to content