„Ljubav i milosrđe u služenju bližnjemu“
Kategorija:
Vijesti

web-franjevkeSlavlje izbornog kapitula sestara „Male franjevačke obitelji“ iz Hrvatske i Slovenije

Od petka 11. do nedjelje 13. ožujka Bogoslovno sjemenište „Ivan Pavao II.“ u Rijeci bilo je domaćin susreta sestara „Male franjevačke obitelji“ iz Hrvatske i Slovenije, koje su se okupile na slavlje izbornog kapitula u prigodi  redovitog  godišnjeg obiteljsko-formativnog susreta.

„Mala franjevačka obitelj“, svjetovni institut papinskog prava sa sjedištem u Italiji (Ome, Breša) ima ukupno 560 članica koje žive u 15 zemalja zapadne Europe,  Afrike i Latinske Amerike.

Sestre iz Hrvatske i Slovenije tvore samostalnu grupu sa sjedištem u Rijeci.  Grupa broji 23 sestre: 20 u Hrvatskoj i 3 u Sloveniji.

Po službenoj dužnosti, izbornom kapitulu je predsjedala centralna predsjednica s. Assunta Della Volpe, iz Napulja, a pratila ju je s. Rita De Castro iz Trsta.

Osim sestara, susretu su nazočili  i uvaženi gosti: ljubljanski nadbiskup mons. Stanislav Zore,ofm koji je bio dugogodišnji duhovni asistent sestara u Sloveniji, te  Ambrož Mušič, ofm – sadašnji duhovni asistent sestara u Sloveniji.

Sudionike skupa posjetili su riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić sa svojim tajnikom vlč. Josipom Tomićem, te fra Ivan Miklenić – duhovni asistent sestara u Hrvatskoj. Susret je bio radostan i duhovno bogat. Mladi franjevac fra Ambrož  održao je u Godini milosrđa nadahnuto predavanje na temu: „Ljubav i milosrđe u služenju bližnjemu“. Sestre su izabrale novu upravu koja će grupu voditi kroz naredne 4 godine. Novu odgovornu sestru i vijeće grupe stavili su pod zaštitu Blažene Djevice Marije i sv. Josipa.

 

Skip to content