Kamp za mlade u Klenovici
Kategorija:
Vijesti

U petak, 22. srpnja u Kamp za mlade Riječke nadbiskupije u Klenovici stigla je prva grupa mladih. Ovo je druga godina postojanja Kampa pod vodstvom  duhovnika vlč. Velimira Martinovića uz kojega mladima program osmišljavaju pet animatora Riječke nadbiskupije.

Program kampa je započeo svetom misom koju je predvodio vlč. Martinović. Rekao je kako je ovo kamp koji mladima nudi duhovnu, ali i tjelesnu okrjepu. Program je maksimalno prilagođen njihovom uzrastu te uz duhovni, nudi i ostali zanimljiv sadrža, prije svega kupanje na plažama Klenovice, kreativne radionice, kratke kateheze temama prilagođene mladima te igre i rad u grupama.

Mladima je rekao da vrijeme koje provedu u kampu iskoriste da se što više zbliže i upoznaju, ali da izvuku i neke korisne poučke za svoj život. Neka  tjedan dana koje će provesti u kampu ne provedu samo na kupanju, nego da svaki dan ovog termina bude ispunjen, kazao je vlč. Martinović. Naglasio je kako je ovo duhovni kamp koji ima svoj program. Nadovezao se na čitanja koja su govorila o deset Božjih zapovijedi (Riječi) koje su nam smjernice kako trebamo živjeti. One nas ne ograničavaju i ne sužavaju nam slobodu, nego su nam dana kao pravila koje trebamo shvatiti kao jedan putokaz kako bi ostvarili sebe, svoje čovještvo. S razlogom su nam dana.

Neka vam Bog bude na prvom mjestu i neka vam zapovijedi ne budu teške, nemoj shvaćati kao nešto što je suprotno tvojoj naravi. Slabosti i grijesi su svuda oko nas i zato nam Bog daje smjernice i neka nam one budu poticaj da shvatimo što Bog od nas traži i da prihvatimo ono što nam Bog daje, da budemo sretni i zadovoljni što možemo vršiti ova pravila. To želimo i u kampu. Da poštujete jedni druge, da pristupamo s ljubavlju drugima i da se ovdje u kampu osjeti jedan Božji duh i onda sve ovo ima smisao i svrhu kampa, zaključio je riječima, poručio je vlč. Martinović.

web-kle2Kamp za mlade u ponedjeljak 25. srpnja posjetio je riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić zajedno s kardinalom vrhbosanske nadbiskupije mons. dr. Vinkom Puljićem, generalnim vikarom riječke nadbiskupije mons. Emilom Svažićem i nadbiskupovim tajnikom vlč. Josipom Tomićem. Nadbiskup je mladima zaželio dobrodošlicu te ih upoznao s područjem i o župi na kojoj s nalaze. Mlade je zanimao nadbiskupov poziv u svećeništvo koje im je on rado ispričao uz pokoju anegdotu. Mladima se također obratio i mons. Puljić. Na kraju posjeta mladi iz Kampa, zajedno s animatorima, za goste su izveli prigodan program. Prva grupa mladih boravit će u kampu do petka 29. srpnja, a nakon njih u kamp dolazi druga grupa mladih. (A.M.A.)

Skip to content