Hvala barba Makso!

zvona-veljaca-2016-1Izašao je novi broj mjesečnika za kršćansku kulturu Riječke nadbiskupije i Gospićko-senjske biskupije “Zvona”

Maksimilijan Peč, jedan od pionira Zvona koji je uvijek s radošću govorio o ovom nadbiskupijskom mjesečniku i vremenu kada je sedamdesetih i osamdesetih godina prošloga stoljeća s nadbiskupom Devčićem i prvim urednicima Zvona pok. mons. Josipom Šojatom i pok. mons. Antonom Sironićem sudjelovao u stvaranju lista, tada jedinstvenog ne samo za područje Riječke metropolije, nego i Hrvatske, preminuo je 13. siječnja 2016., na dan kada je proslavio svoj 102. rođendan. U novom broju mjesečnika za kršćansku kulturu Riječke nadbiskupije i Gospićko-senjske biskupije „Zvona“ pročitajte stranice posvećene ovom skromnom, ali velikom čovjeku.

Uz redovan pregled najvažnijih zbivanja, Zvona predstavljaju obiteljsku zajednicu župe sv. Romualda i Svih Svetih na Kozali, kao i crtice iz povijesti grada Rijeke o potresu koji je 1750. godine promijenio lice našega grada. Naša korizma u Godini milosrđa naslov je korizmene poruke nadbiskupa Devčića koju u cijelosti možete pročitati u novom broju ovog mjesečnika, a pronaći ga možete u svim crkvama Riječke nadbiskupije i Gospićko-senjske biskupije, kao i u Nadbiskupskom ordinarijatu u Rijeci svakog radnog dana od 9 do 13 sati.

 

Skip to content