„Forum +“ koncem rujna u Rijeci
Kategorija:
Vijesti

web-Forum+

Počele prijave za Forum mladih katolika Hrvatske

Povodom ovogodišnjeg Foruma mladih katolika Hrvatske za društvenu uključenost koji se ove godine održava u Rijeci u razdoblju od 25. rujna do 2. listopada, u četvrtak 1. rujna u prostorima Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci održan je sastanak organizacijskog vijeća „Foruma +“  s predstavnicima Foruma Riječke nadbiskupije na čelu s povjernenikom za mlade vč. Velimirom Martinovićem.

Tema sastanka bili su tehnički problemi i potrebe u kojima je organizatorima Foruma potrebna pomoć i suradnja kako bi i ovogodišnji forumski tjedan bio na razini koju zahtjeva. Nakon podjele zadataka i definiranih rokova za njihovo rješavanje, gostima su pokazane moguće lokacije za održavanje ovogodišnjeg „Foruma +“. Boravak u Rijeci iskoristili su i za posjet svetištu Majke Božje Trsatske.

Nakon službenog dijela, uslijedio je onaj ležerniji tijekom kojega je povjerenik za mlade gostima predstavio uspješno realizirane projekte s mladima, one koji su još u razvojnoj fazi, ali i spomenuo potencijal pastorala mladih Riječke nadbiskupije. Budući je „Forum +“ događaj koji je u Hrvatskoj iznjedrio nekoliko nadasve pozitivnih i održivih akcija, projekata i organizacija koje dugoročno utječu na promjenu društva za koje smo svi odgovorni, organizacijsko vijeće Foruma pozvalo je sve mlade Riječke nadbiskupije koji osjećaju da mogu dati sebe za opći boljitak, da se prijave na ovogodišnji Forum + na sljedećem linku: https://web.facebook.com/events/118156538622195/  Na istom linku mogu se pročitati sve informacije o Forumu mladih katolika. Također, na Forum se pozivaju svi koji imaju iskustva u društvenom  angažmanu, ali i oni koji se žele angažirati, a nisu  sigurni kako bi se i u kojem području najbolje ostvarili, rečeno je na sastanku.

 

Skip to content