Dan Katoličke osnovne škole
Kategorija:
Vijesti

Katolička osnovna škola „Josip Pavlišić“ u Rijeci, 3. listopada proslavila je Dan škole slaveći zaštitnike, Anđele čuvare. Misu je u velikoj dvorani, koju su ispunili učenice, učenici i njihovi roditelji, predvodio duhovnik o. Marko Stipetić.

Iz evanđelja o milosrdnom samaritancu, o. Stipetić je malenima i njihovim roditeljima govorio o nužnosti milosrđa i nužnosti života u ljubavi jedni prema drugima. Djeca su i sama sudjelovala u propovijedi odgovarajući na pitanja propovjednika i navodeći niz primjera kako biti dobar i milosrdan.

Nakon mise okupljene je pozdravila i ravnateljica s. Maja Dolenec zaželjevši svima ugodan i uspješan boravak u školi. Djeca, učenice i učenici, nakon mise izveli su niz recitacija i glazbenih točaka koje su sa svojim učiteljicama i učiteljima pripremili za roditelje.

Nakon navršenih godinu dana rada i na početku druge nastavne godine, riječku katoličku osnovnu školu upisala je druga generacija prvašića. Njih 40 je, kao i prošle godine, podijeljeno u dva razredna odjeljenja.

Skip to content