Božićna čestitka nadbiskupa Devčića

Riječima: „Slava na visinama Bogu,a na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim“ anđeli su u božićnoj noći objavili betlehemskim pastirima, a preko njih i svim ljudima dobre volje, Isusovo rođenje. Upravo kako su navijestili njegov dolazak među nas, tako je on tijekom čitavog svog života djelovao, sve do ukazanja svojim učenicima poslije uskrsnuća kada ih je poslao kao blagovjesnike mira u čitav svijet, k svim narodima. To znači da biti Isusov učenik znači biti mirotvorac.

Mir koji nam Krist daje naša je nasušna potreba koju ne može zadovoljiti nikakav privid mira, što nam ga neprestano nudi ovaj svijet. Kristov mir neodvojiv je od njegove ljubavi prema svakom čovjeku. On svakoga pomiruje najprije u srcu, u savjesti, jer je to pretpostavka da bismo širili njegov mir oko sebe, na svoje bližnje u obitelji i u svom užem i širem okruženju.

Neka i ovog Božića novorođeni Spasitelj, Knez mira, kako ga nazivaju proroci, obilno natopi naša srca svojom ljubavi i mirom kako bismo u svakom čovjeku mogli prepoznati brata i prihvatiti ga s ljubavlju.

S tim mislima i željama neka Vam je sretan i radostan Božić i svakim dobrom ispunjena nova godina.

Skip to content