Biskupi HBK odriču se 10 milijuna kuna u korist prijevoza učenika
Kategorija:
Vijesti

Tajništvo Hrvatske biskupske konferencije u srijedu 16. ožujka uputilo je priopćenje za javnost o odluci hrvatskih biskupa da su spremni sa svotom od 10 milijuna kuna sudjelovati u pokrivanju troškova školskog prijevoza učenika.

Sukladno međunarodnom Ugovoru o gospodarskim pitanjima između Svete Stolice i Republike Hrvatske od 9. listopada 1998. Katolička Crkva u Hrvatskoj svake godine dobiva određeni iznos iz državnog proračuna.

U proteklom razdoblju u nekoliko navrata, na zamolbu Vlade RH, Katolička Crkva odrekla se određenog iznosa želeći dati svoj doprinos napose u vremenu krize. I ove godine, na zamolbu Vlade RH, hrvatski su biskupi odgovorili da su spremni   svotom od 10 milijuna kuna sudjelovati u pokrivanju dijela troškova školskog prijevoza učenika. Budući da se radi o međunarodnom ugovoru sama provedba ovog odricanja zahtijeva određenu proceduru koja je u tijeku.

I ovom gestom, kao i kroz svoje razne pastoralne, obrazovne i karitativne projekte, Crkva želi pripomoći obiteljima i omogućiti djeci i mladima da imaju što dostupnije školovanje.

Tajništvo Hrvatske biskupske konferencije

Skip to content