12. Nadbiskupijsko hodočašće i proslava Stepinčeva
Kategorija:
Vijesti

web-katedrala1Na konferenciji za novinara u ponedjeljak 8. veljače u katedrali sv. Vida u Rijeci predstavljeno je dvanaesto godišnje Nadbiskupijsko hodočašće, te proslava blagdana bl. Alojzija Stepinca u riječkoj prvostolnici.

O hodočašću, tijekom kojega će hodočasnici od 29. ožujka do 2. travnja posjetiti: Monte Olivetto, Rim, Vatican, Lanciano, San Giovanni Rotondo i Loreto, govorio je rektor katedrale, biskupski vikar za pastoral vlč. Matija Matičić i isprd Turističke agencije Autotransa, Arijana Tomac.

Tradicionalno, riječi nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić bit će s hodočasnicima i predvodit će misna slavlja, dok će cijelo hdoočašće biti u znaku Jubilarne godine milosrđa, najavljeno je na konferenciji.

web-program-jpgTakođer, hodočasnici će, između ostaloga, posjetiti euharistijsko svetište Lanciano u kojemu se čuva euharistijsko čudo iz 8. stoljeća, kao i sudjelovati na audijenciji kod pape Franje na Trgu sv. Petra. Cijena hodočašća je 2.950 kuna i sve potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama Autotransa.

Rektor katedrale najavio je i hodočašće u Svetu zemlju koje riječka prvostolnica u suradnji sa časnom sestrom Mirijam Radošević organizira od 10. do 17. svibnja. Cijena tog hodočašća je oko 1.000 Eura i svi zainteresirani prijaviti se mogu rektoru katedrale ili s. Mirija, najavio je vlč. Matičić.

Također, ove nedjelje počinju tradicionalna korizmena hodočašća u riječku prvostolnicu. U nedjelju 14. veljače hodočastit će vjernici opatijskog i kastavskog dekanata.

Program proslave Stepinčeva u katedrali predstavila je zborovođa Schole Cantorum Rijeka, Ingrid Haller, prof. Zbog proslave Pepelnice koja je 10. veljače, proslava Stepinčeva u riječkoj prvostolnici bit će u petak 12. veljače. Svečano euharistijsko slavlje u 18:30 predvodit će riječki nadbiskup Ivan Devčić, a liturgijsko pjevanje katedralni zbor Cantores Sancti Viti. Nakon mise Schola Cantorum Rijeka održat će prigodan duhovni koncert na kojemu će, između ostaloga izvesti Misu Caecilianu koju je bl. Stepincu posvetio Albe Vidaković. Također, tijekom koncerta bit će pročitane izdvojene misli i crtice iz života bl. Stepinca. Početak koncerta je u 19:30, a ulaz je slobodan.

 

Skip to content