Završni susret programa praćenja mladih bračnih parova
Kategorija:
Vijesti

U ponedjeljak 8. lipnja u Nadbiskupskom ordinarijatu u Rijeci, u organizaciji Ureda za obitelj Riječke nadbiskupije, održao se završni susret programa praćenja mladih bračnih parova.

Voditelj Ureda, mons. Ivan Nikolić, pozdravio je okupljene bračne parove te najavio kako će i iduća pastoralna godina biti posvećena obitelji.  Polaznicima programa uručene su potvrdnice te je najavljena tema novog programa koji će početi u rujnu ove godine: „Roditeljstvo – zanat koji se ne uči, nego radi“.

Ured za obitelj Riječke nadbiskupije program praćenja mladih bračnih parova u vrtićima provodi od 2005. godine i ovogodišnji je prošlo 49 obitelji. Po prvi puta u završnom programu sudjelovala su djeca dječjih vrtića: „Nazaret“, „Zvončica“, „Zvijezdica mira“ i „Mima“. Osamdesetak mališana pripremilo je prigodan program kojega su izveli na završnom susretu. Ovim povodom privremena ravnateljice  Katoličke osnovne škole u Rijeci „Josip Pavlišić“  okupljene je upoznala s detaljima budućeg rada ove škole u osnutku, kao i uvjetima upisa.   

Organizatori programa ističu kako je svrha programa praćenja mladih bračnih parova jačanje, njegovanje i održavanje bračnih odnosa. „Osnaživanje i ohrabrivanje mladih bračnih parova za otvorenost, suradnju i prihvaćanje pomoći. Preventivno djelovanje na produbljivanje krize koje dovode do razvoda braka, te stvaranje čvrstih i zdravih temelja na kojima će počivati mlada obitelj.“ Protekle radionice u navedenim dječjim vrtićima vodili su: Ivana Sošić Antunović, Danijela Perić Kosović, Zorica Janković i fra Kruno Kolarić. Polaznici su na završnom susretu istaknuli važnost okupljanja obitelji na ovakvim susretima, a teme koje su obradili koristit će im u svakodnevnom bračnom suživotu. 

Skip to content