Zaiskrile „Nebeske iskrice“
Kategorija:
Vijesti

Sredinom siječnja ove godine u župi “Sv. Matej” Viškovo, počeo je s radom novoosnovani župni dječji zbor “Nebeske iskrice” koji se svojoj župi predstavio u Tjednu ZA obitelj, 1. obiteljskom tjednu u Riječkoj nadbiskupiji  kojim je počela priprema na nadbiskupijskoj razini za Drugi nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji.

Zbor okuplja djecu predškolske i školske dobi, a broji 40 članova. Najmlađa članica zbora ima samo tri godine, a osim djevojčica, u zbor su se rado uključili i dječaci.Probe se u dvorani župnog doma održavaju svakog petka u trajanju od 18:30 do 19:30 sati. Osnivačice, a ujedno i voditeljice zbora su prof. glazbene kulture Ivana Marčelja i Ljilja Ivkić, a kod nedjeljne mise tu su i animatori Chiara, Ana, Anamarija i Mate. Svi zainteresirani roditelji svoju djecu u zbor mogu uključiti do kraja veljače ove godine ili početkom sljedeće pedagoške godine.

Cilj zbora je svake nedjelje animirati svetu misu u 11:30 koja je posvećena djeci, zatim pripremati razne programe povodom blagdana i važnijih događanja, poručuju voditeljice. Dodaju da svoj rad žele predstaviti drugim župama, uspostaviti suradnju sa drugim župnim dječjim zborovima kao i sudjelovati na raznim festivalima i smotrama u svojoj župi, nadbiskupiji, pa i šire. Za svoje prvo predstavljanje su izabrali Dan života, 1.veljače gdje su izveli: recital “Dan života”, pjesmu “Volim svoju obitelj” za koju je tekst napisala Ljilja Ivkić, a uglazbila ju Ivana Marčelja i molitvu “Bože ,čuj moju molitvu”.

U  radu i nastupima imaju podršku i odličnu suradnju sa svojim župnikom mons. Ivanom Nikolićem. Dan života u župi “Sv. Matej” je bio poseban i svečan, a nakon nastupa “Nebeske iskrice” je čekalo slatko iznenađenje od župnika Ivana Nikolića, poručile su voditeljice zbora. (Lj.I.)

Skip to content