U bolesti pronaći dublji smisao života
Kategorija:
Vijesti

“Vjera u Boga poručuje nam da u bolesti ne treba očajavati nego otkrivati dublji smisao svog života. Neka nam u tome Marija bude zagovor i pomoć“, rekao je nadbiskup Ivan Devčić predvodeći misu za bolesnike 11. veljače u kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske u Rijeci. Najveću riječku crkvu ispunili su brojni koji su na blagdan Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika baš u euharistiji i vjeri željeli pronaći utjehu i nadu u bolesti.

Brojni su bili i volonteri, medicinsko osoblje i članovi katoličkih udruga, koji su brinuli o njima. Nadbiskup je sa svećenicima nakon propovjedi podijelio sakrament bolesničkog pomazanja svima koji su pristupili, pokazujući na taj način kako je sakrament utjeha i pomoć u bolesti i nemoći.

U propovijedi je nadbiskup podsjetio kako je Svjetski dan bolesnika, kojega je utemeljio sveti Ivan Pavao II., uvijek poticaj na pronalaženje utjehe u patnji onima koji trpe, i prilika za zahvalu onima koji o njima brinu. „Vrijeme provedeno s bolesnima i nemoćnima je sveto vrijeme, rekao je papa Franjo u svojoj ovogodišnjoj poruci za Svjetski dan bolesnika, i zbog toga se moramo sjetiti i svih liječnika, medicinskih sestara i drugog bolničkog osoblja koji svakodnevno svoje vrijeme provode s bolesnima. Njihovo vrijeme zaista je sveto, a njihov rad više od dužnosti. Za odabrati takav poziv potrebno je ljubavi i srca, a oni ga zasigurno imaju. Papa nas podsjeća da baš Isus daje primjer kakva ta ljubav treba biti. To je sebedarna ljubav koja je povezana sa solidarnošću“, rekao je nadbiskup. 

Skip to content