Susret s udrugama
Kategorija:
Vijesti

gordana-udrugaPovjerenica nadbiskupijskog Povjerenstva za pastoral bolesnih, osoba s invaliditetom i osoba s posebnim potrebama, te medicinskog osoblja, Gordana Fumić i duhovnik o. Marko Stipetić, MSC, susreli su se u ponedjeljak 5. listopada u Bogoslovnom sjemeništu „Ivan Pavao II“  u Rijeci s predsjednicama udruga: Udruge tjelesnih invalida Marijanom Kraljić,  Udruga dijaliziranih i transplatiranih bubrežnih bolesnika PGŽ Višnjom Žepina, te Lidijom Penko  iz Udruge za skrb autističnih osoba.

Predsjednicama je predstavljeno Povjerenstvo te najavljena tribina koja će u povodu Dana bijelog štapa održati 15. listopada u 19 h u Velikoj dvorani Nadbiskupijskog ordinarijata u Rijeci na temu: „ Islam kroz prizmu suvremenih političkih događanja s kraja 20. i početka 21. stoljeća u svjetlu povijesti i perspektive dijaloga sa zapadom i kršćanstvom“. O temi će govoriti dr.sc. Robert Holjevac s Hrvatskog instituta za povijest u Zagrebu. Također, najavljeno je misno slavlje 3. prosinca u svetištu Majke Božje Trsatske  koje će u povodu Međunarodnog dana invalida predvoditi riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić.

Predsjednice su s radošću prihvatile osnivanje Povjerenstva I izrazile spremnost na suradnju kao i pomoć povezivanja Povjerenstva s ostalim povjerenim mu udrugama. (G.F.)

Skip to content