Šesti dan molitvene osmine održan u župi na Škurinjama
Kategorija:
Vijesti

Župa sv. Ivana Krstitelja na  Škurinjama 23. siječnja bila je domaćin susreta Molitvene osmine za jedinstvo kršćana. Molitveni susret su predvodili Ilija Hristodulu predstavnik Makedonske pravoslavne crkvene općine „Sv. car Konstantin i carica Elena“, pastor Baptističke crkve u Rijeci Giorgio Grlj i dr. Milan Špehar svećenik Katoličke crkve. Molitveni susret je započeo domaćin Kristijan Zeba župnik isvećenik Katoličke crkve koji je poželio dobro došlicu braći svečenicima i okupljenim gostima i župljanima.

Okupljene je pozvao na jedinstvo da svi budu zaista kao braća i sestre bez obzira na vjerske različitosti, da postanu graditelji jedinstva, ljubavi i mira među kršćanima kako i sam Isus poziva. Nakon uvodnih riječi vlč. Zebe molitvu je započeo Ilija Hristodulu predstavnik Makedonske pravoslavne crkve s čitanjem Psalma 91 na makedonskom jeziku.Pastor Baptističke crkve u Rijeci Giorgio Grlj nastavio je sa čitanjem jednog dijela Ivanovog evanđelja (Iv 4, 11-15).

Dr. Milan Špehar katolički svećenik i profesor na Teologiji u Rijeci, okupljenim se župljanima i gostima obratio davši naglasak na ovogodišnje geslo ekumenske molitvene  osmine uzeto iz Ivanova evanđelja glasi: „Kaže joj Isus: Daj mi piti!“ (Iv 4,7), a tematski su ga pripremili kršćani iz Brazila. Prof. Špehar je rekao „neka se ne bojimo dati vode iz naših izvora bez obzira na različitost i da svi trebama biti nepresušni izvor zajedništva“.

Vlč. Kristijan Zeba je u svojoj molitvi čitao jedno svjedočanstvo iz Campo Grande. Za kraj molitvene osmine za jedinstvo kršćana svi okupljeni u župi molili su molitvu koju je Isus ostavio i koja je svima ista „Oče naš“.

Skip to content