Rekonstrukcija Svetišta Majke Božje Snježne u Liču
Kategorija:
Vijesti

Župno ekonomsko i pastoralno Vijeće župe Lič pokrenulo je akciju rekonstrukcije tornja, krovišta i unutrašnjosti Svetišta Majke Božje Snježne u Liču.

Dobrovoljnim radom, donacijama novca i materijala, prije desetak godina završena je obnova Svetišta Majke Božje Snježne u Ličkom polju. Također, nedavno je saniran toranj crkve koji je prijetio urušavanjem svog krovišta. Sanaciji su pomogli mnogi pojedinci i pravne osobe i za njih se svake godine služi misa na blagdan sv. Jurja i Majke Božje Snježne, kazao je upravitelj župe vlč. Marko Kopić.

„Ove godine pojavio se problem s kvalitetom pokrovnog lima Svetišta te smo u dogovoru s dobavljačem uspjeli besplatno dobiti novi pokrovni lim. S obzirom na to bit će potrebno u narednom razdoblju izvršiti pokrivanje crkve, ali bi u sklopu tog posla izvršili rekonstrukciju dijela crkve, tj. tornja, krovišta i unutrašnjosti. Zato pokrećemo akciju prikupljanja novčanih priloga, materijala kao i sačinjavanja popisa ljudi spremnih dobrovoljno raditi.“

Upravitelj župe vjeruje da će mnogi tražiti zagovor Majke Božje i na ovaj način iskazati joj zahvalnost za mnogobrojne milosti. Dodaje kako se novčani prilozi mogu dati bilo kojem članu župnog pastoralnog ili ekonomskog vijeća ili ga ubaciti u za to predviđene škrabice u Svetištu i župnoj crkvi. Također, to mogu učiniti i oni koji doprinos žele dati u materijalu ili dobrovoljnim radom. “Ovim putem Vas ujedno obavještavamo da svoje priloge možete uplatiti i na žiro – račun Župe Lič pri Privrednoj banci Zagreb, IBAN broj: HR582340009 1110542679 sa naznakom imena i prezimena te adrese uplatitelja i uz obveznu naznaku: „SVETIŠTE MBS LIČ“. Za uplate iz inozemstva potreban je i BIC: PBZG HR 2X. Također, za sve upite zainteresirani mogu nazvati Željku Milošević: 097 794 0759.”

O svim radovima, prilozima i troškovima vodit će se detaljna evidencija kao što je to bio slučaj i tijekom svih dosadašnjih radova u župi Lič, poručuje vlč. Kopić. O rekostrukciji crkve, uz župnika brigu će voditi Odbor za gradnje u sastavu: Ivan Milošević, Larsen Čebuhar, dipl. ing. Slavko Starčević i Miljenko Jurković. Kontakt Odbora: 097 794 0760 (Ivan Milošević) i 099 245 5942 (Slavko Starčević). 

Skip to content