Razrješenja i nova imenovanja u Riječkoj nadbiskupiji
Kategorija:
Vijesti

Početkom srpnja nadbiskup dr. Ivan Devčić potpisao je dekrete imenovanja i promjena u Riječkoj nadbiskupiji.

Mons. Ivoslav Linić, dugogodišnji rektor katedrale sv. Vida u Rijeci, zbog starosti i zdravstvenih razloga razriješen je službe i umirovljen. Vlč. Matija Matičić, biskupski vikar za pastoral i župnik u župi sv. Nikole biskupa na Krnjevu u Rijeci, razriješen je službe u spomenutoj župi i imenovan novim rektorom riječke katedrale sv. Vida. Vlč. Marijan Benković, stručni savjetnik i suradnik u Uredu za pastoral Riječke nadbiskupije i ravnatelj Metropolitanskog pastoralnog instituta te župnik župa sv. Franje Asiškog na Kukuljanovu i Presvetog Srca Isusova na Škrljevu razriješen je službe župnika spomenutih župa i imenovan župnikom župe sv. Nikole biskupa na Krnjevu u Rijeci.

Vlč. Marko Šarić, mladomisnik, razriješen je službe tajnika Riječkog nadbiskupa i imenovan upraviteljem župa sv. Franje Asiškog na Kukuljanovu i Presvetog Srca Isusova na Škrljevu. Vlč. Luka Lučić razriješen je pastoralne službe u katedrali i imenovan župnim vikarom u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rijeci. Vlč. Tomislav Miletić razriješen je službe župnog vikara u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rijeci i upućen na postdiplomski studij filozofije na Papinskom sveučilištu Gregorijana u Rimu.

Đakon Josip Tomić imenovan je tajnikom Riječkog nadbiskupa, a đakon Goran Žan Lebović Casalonga župnim suradnikom u župi sv. Terezije od djeteta Isusa na Podvežici, kojom upravlja vlč. Ivan Šarić.

Razrješenja i preuzimanja novih službi bit će provedena početkom rujna o. g.

Skip to content