Radost ponovnog susreta
Kategorija:
Vijesti

jeronim-webPedesetak članova Zajednice dominikanskih studenata generacije 1980.-1990. susreli su se u subotu 21.studenog nakon više od dvadeset pet godina.

Susret je započeo svetom misom, u dominikanskoj crkvi sv. Jeronima u Rijeci, koju je predvodio dr. o. Marijan Jurčević. Pozdravljajući nazočne bivše studente, koji su se tu nekada redovito okupljali nedjeljom na misi i četvrtkom na studentskim tribinama, dr. o. Marijan se u kratkoj propovijedi prisjetio osamdesetih godina kada je vladao komunizam u kojem je uz sve teškoće za vjernike vjera bila čvrsta, možda čvršća nego danas u vrijeme liberalizma i globalizacije. Svih je potaknuo da i dalje ostanu povezani, ma gdje bili, završivši poticajnim riječima: “Poštovani prijatelji, vi ste sjeme, sjeme u vašim sredinama, sjeme u drugima”.

Na kraju mise glavna organizatorica susreta, Marija Matić, u emotivnom govoru prisjetila se pokojnog patera Mije Horvata koji je organizacijom odlazaka na ekumenske Taize susrete doprinio povezivanju više generacija studenata, kojima je Dominikanski samostan bio duhovna oaza.

Nakon mise susret je nastavljen zajedničkom večerom i druženjem tijekom koje je organizirana tombola od koje je prikupljeni novac darovan Udruzi sv.Vinka Paulskog. Radosti zbog susreta nakon toliko godina nije bilo kraja te su svi poželjeli da se ovakvi susreti nastave svake ili svake pete godine. (M.R.)

Skip to content