„Probudi se Grobinšćino!“ – sedmi križni put Grobinšćine
Kategorija:
Vijesti

„Probudi se Grobinšćino“poruka je vjernika bakarskog dekanata koji su u subotu 14. ožujka  sedmi put propješačili  17 i pol kilometara križnogaputa na relaciji od župe sv. Mihovila u Jelenju preko župe sv. Bartola u Cerniku do župe sv. Filipa i Jakova u Gradu Grobniku, gdje je služena sveta misa.

Pobožnost križnog puta ulicama Grobinšćine predvodio je vlč. Tomislav Zečević. Nakon petosatnog hoda vjernici su sudjelovali na misi koju je u crkvi sv. Filipa i Jakova predvodio župnik i dekan vlč. Ivan Friščić uz koncelebraciju vlč. Ivana Milardovića, vlč. Tomislava Zečevića i mons. Pere Zebe.

Križni put Grobinšćine inspiriran je sa sedam Kristovih riječi s križa. Ovogodišnji križni put za temu razmatranja bio je  inspiriran šestim Kristovim riječima: „Svršeno je!“ Krist je dovršio nalog što je primio od Oca. Dovršio je otkupljenje svijeta i ostavio otvoreno pitanje svima:  Hoću li i ja smjeti  moliti velikosvečeničku molitvu kada padne na me smrtna sjena: „ Oče došao je čas….Ja te proslavih na zemlji, dovršivši djelo koje si mi dao izvršiti“? (I.L.)

Skip to content