Predstavljena mrežna stranica katedrale sv. Vida
Kategorija:
Vijesti

katedrala-webNa blagdan Kristova rođenja, u petak 25. prosinca predstavljena je mrežna stranica katedrale sv. Vida. Prvi puta u povijesti informacije vezane uz riječku prvostolnicu mogu se od ovoga Božića pročitati na njenoj službenoj internetskoj stranici: www.katedrala-rijeka.eu
Prema riječima rektora katedrale, preč. Matije Matičića, na realizaciju se došlo po uzoru na iskustva Katoličke crkve u Velikoj Britaniji, osobito biskupiji East Anglia, Portsmouth i Westminster (London) gdje je duže vrijeme bio na praksi u pastoralu. Također, rektor kao motiv za izradu stranice ukazuje i na činjenicu da je sv. Vid ‘majka’ svih riječkih crkava i biskupova crkva.
Stranicu je izradio đakon Riječke nadbiskupije Goran Žan Lebović Casalonga. Osim osnovnih informacija vezanih uz raspored misnih slavlja te mogućnosti za sakrament pomirenja, posjetitelji stranice mogu prigodno pročitati rektorovu Božićnu poruku, kao i doznati više o bogatoj kulturnoj baštini koja se nalazi u riječkoj prvostolnici. Pregledan izbornik posjetiteljima nudi jednostavan pronalazak potrebnih informacija i zanimljivosti vezanih uz Katedralu.

Skip to content