Predstavljen „Tjedan ZA obitelj“
Kategorija:
Vijesti

U Nadbiskupskom domu u Rijeci u četvrtak 29. siječnja predstavljen je program 1. obiteljskog tjedna u Riječkoj nadbiskupiji: „Tjedan ZA obitelj“. Tjedan će svečano biti otvoren u nedjelje 1. veljače u katedrali sv. Vida, a zaključen u bazilici Majke Božje Trsatske u nedjelju 8. veljače. Predstavili su ga mons. Ivan Nikolić, voditelj Ureda za obitelj Riječke nadbiskupije, dipl. theol. Vedrana Blašković, asistent voditelja Ureda za obitelj i dipl. pedagog Željka Frković, bračni i obiteljski savjetodavac Ureda za obitelj.

Geslo II. nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji je: „Obitelj – nositeljica života, nada i budućnost Hrvatske“, rekao je mons. Nikolić dodavši da s Tjednom ZA obitelj počinje priprema na nadbiskupijskoj razini za II. nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji. Prvi susret održan je 5. lipnja 2011. u Zagrebu i za tu prigodu napravljena je zavjetna spomen-svijeća koja se danas čuva u Marijanskom svetištu Mariji Bistrici. Otuda će u nedjelju 1. veljače biti donesena u katedralu sv. Vida gdje će riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić predvoditi Službu svjetla u zajedništvu s biskupima Riječke metropolije. Početak je u 16 sati i u programu će sudjelovati obitelji Riječke metropolije.

“Tjedan ZA obitelj” nastavlja se u ponedjeljak 2. veljače radionicom za bračne parove na temu: „Uspješna bračna komunikacija“. Radionicu vode djelatnice Ureda za obitelj i potrebna je prethodna prijava na e-mail adresu: obitelj@ri-nadbiskupija.hr Riječ je o redovnim, preventivnim radionicama kroz koje je do sada prošlo 150 parova, od kojih nijedan nije imao potrebu za brakorazvodnom parnicom, istaknule su voditeljice radionice.  U utorak i petak su pobožnosti obitelji po župama, dok će u srijedu u Nadbiskupskom domu biti održana tribina o obiteljskim odnosima – ulozi i značenju. Obitelji će se u četvrtak susresti u kapeli Srca Isusova na Pomeriju na molitvi za obitelj. U subotu 7. veljače bit će posvetnu molitvu za obitelji. Dan kasnije, u nedjelju 8. veljače na Dan braka, nadbiskup Devčić predvodit će svečano misno slavlje uz blagoslov bračnih parova u bazilici Majke Božje Trsatske u 18:30 čime će svečano biti zaključen Tjedan ZA obitelj u Riječkoj nadbiskupiji.

Jedan od ciljeva 1. obiteljskog tjedna u Riječkoj nadbiskupiji je nastavak okupljanja zajednica obitelji u župama, rekao je mons. Nikolić. U nastavku je istaknuo kako se 25 obitelji uključilo u pripremu obitelji u svojim župama za II. nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji koji će se 19. travnja održati na Trsatu, te izrazio nadu da će se njihovi susreti nastaviti i tijekom cijele godine.

Opširnije informacije o Tjednu ZA obitelj kao i II. nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji mogu se pronaći na službenim stranicama Riječke nadbiskupije, Ureda za obitelj Riječke nadbiskupije te na: www.susretobitelji.hr

Skip to content