“Prateći Majku Terezu” dobitnik Grand Prixa
Kategorija:
Vijesti

“Prateći Majku Terezu” redateljice Ljiljane Bunjevac – Filipović, dobitnik je Grand Prixa 6. Festivala hrvatskog katoličkog filma Trsat koji je u subotu 13. lipnja zaključen dodjelom nagrada u Auli pape Ivana Pavla II. na Trsatu.

Isti film dobio je priznanje za najbolji scenarij kojega potpisuje Bunjevac – Filipoviće, te montažu Matije Zajeca. Za najboljeg redatelja nagrađen je Davor Borić za film: “Na Murteru do Uskrsa”, a priznanje za najboljeg snimatelja dodijeljeno je Marku Ragužu za film: “Pisma novorođenom Isusu”. Film o mons. Boži Milanoviću: “Tragovi jedne vizije”, nagrađen je za najbolju glazbu koju potpisuje Bruno Krajcar.

Posebno priznanje za produkciju audiovizualnog stvaralaštva uručeno je Kseniji Abramović, a ovom prigodom uručeno je i posebno priznanje Ediju Benčiću za film: “Zavèt”.

Publika je od 11. do 13. lipnja u Auli na Trsatu mogla pogledati dvanaest filmova od kojih je peteročlani žiri u sastavu: redatelj i publicist Vanja Vinkovčić, redatelj i montažer Igor Modrić, novinarka Helena Anušić, skladatelj Igor Karlić te fra Bernardin Plantek iz Franjevačkog samostana na Trsatu, odabrao najbolje. Direktor i selektor Festivala kojega su organizirali Franjevački samostan na Trsatu i Istra film, bio je redatelj Bernardin Modrić, dok je žirijem predsjedao Vanja Vinkovčan.

Skip to content