Potpisan ugovor s izvođačem radova na izgradnji crkve sv. Ane na Gornjoj Vežici
Kategorija:
Vijesti

Riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić i direktor dioničkog društva za građevinarstvo „Novotehna“ Miloš Milić potpisali su u srijedu 6. svibnja u Nadbiskupskom ordinarijatu u Rijeci ugovor za izgradnju crkve sv. Ane na Gornjoj Vežici. Glavni investitor je Riječka nadbiskupija, a u izgradnji će financijski sudjelovati župljani i donatori. 

Nadbiskup je izrazio radost što će vjernici ove riječke župe u bliskoj budućnosti dobiti odgovarajući molitveni prostor, osobito jer su misna slavlja do sada bila u Hrvatskom Domu Gornja Vežica. Mjesnom odboru Gornja Vežica i Gradu Rijeci zahvalio je na prostoru kojega su imali na raspolaganju, a riječ zahvale uputio je župniku vlč. Anti Zovku i vjernicima na zauzetosti oko izgradnje crkve. Župljane je pozvao da se, u okviru svojih mogućnosti, financijski uključe u izgradnju župne crkve sv. Ane.  

U nastavku je izrazio zadovoljstvo što je na natječaju posao dobila riječka tvrtka čime će se pomoći mnogim riječkim obiteljima čiji članovi su zaposleni u Novotehni. Pohvalio je projektante, tvrtka Urbis iz Pule kazavši kako će se projekt u konačnici uklopiti u okolinu.  Posebnu riječ zahvale uputio je Gradu Rijeci i Mjesnom odboru Gornja Vežica na maksimalnoj suradnji u pripremi i budućoj realizaciji projekta.

Direktor Novotehne, Miloš Milić zahvalio je Riječkoj nadbiskupiji i nadbiskupu Devčiću na povjerenju istaknuvši kako će mu biti posebno zadovoljstvo podijeliti radost sa svima kada projekt bude gotov. Početak radova očekuje se u drugoj polovici svibnja, a pripremni radovi krenut će i prije.

Izgradnjom crkve sv. Ane na Gornjoj Vežici vjernici će dobiti odgovarajući prostor za molitvu, ali i dodatne sadržaje koji će koristiti i župljanima župe sv. Terezije od Djeteta Isusa na Donjoj Vežici. Crkva je tamo lijepa, ali mala i bez odgovarajućeg prostora za pastoral s vjernicima, kazao je nadbiskup Devčić.  

Skip to content