Potpisan Ugovor o zamjeni nekretnina za potrebe proširenja groblja Veprinac
Kategorija:
Vijesti

U srijedu 10. lipnja u Ordinarijatu Riječke nadbiskupije potpisan je Ugovor o zamjeni nekretnina između župe sv. Ane u Voloskom i župe sv. Marka iz Veprinca za potrebe proširenja groblja Veprinac. Potpisnici Ugovora bili su: župnik župe Volosko vlč. Petar Belanić, župnik župe Veprinac vlč. Anto Aračić i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.

Okupljene ja pozdravio riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić istaknuvši da je mjesna Crkva vidjela potrebe Veprinca i mjesnog groblja. Učinili smo sve da do zamjene zemljišta dođe i na ovaj način riješio se i problem župe sv. Ane oko župnog stana koji je do sada bio u vlasništvu Grada Opatije. Ugovorom su zadovoljne sve strane i drago mi je da se još jednom pokazala dobra suradnja Riječke nadbiskupije s gradom Opatijom, kazao je nadbiskup.

S njim se složio gradonačelnik Dujmić kazavši kako je potpisivanje Ugovora povijesni događaj kojim se riješio problem star 12 godina. Dodao je kako nakon ovog potpisivanja Ugovora Grad Opatija može aplicirati za poticajne Mjere 7, jer je sva ostala potrebna dokumentacija spremna i ovim potpisivanjem zadovoljeni su svi uvjeti za apliciranje za davanje europske potpore u bespovratnim sredstvima. Dujmić je izrazio nadu da će radovi na proširenju groblja početi početkom iduće godine.

Riječi zahvale svima uputio je vlč. Belanić dodavši da se ovim činom gradonačelnik Opatije dokazuje kao prijatelj mjesne Crkve. Ugovor je potpisan za opće dobro, kazao je župnik Veprinca vlč. Aračić objašnjavajući kako su se, zbog skučenosti veprinačkog groblja, mnogi pokapali na opatijskom i drugim grobljima. Ovo je primjer da možemo surađivati za opće dobro, istaknuo je župnik Veprinca. 

Skip to content