Posvetna molitva za obitelj
Kategorija:
Vijesti

U okviru 1. obiteljskog tjedna u Riječkoj nadbiskupiji – Tjedna ZA obitelj  – u subotu, 7. veljače u bazilici Majke Božje Trsatske održana  je Posvetna molitva za obitelj.

Predvoditelje, fra Ivan Miklenić, na početku je istaknuo kako je ove subote svojevrsna godišnjica Posvetne molitve za obitelj, jer prvi puta se molila 5. veljače 2011. Idejni začetnik, fra Zoran Bibić, htio je ovim molitvenim susretima pripremiti obitelji za 1. nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji u Zagrebu. Od tada do danas Posvetna molitva za obitelj održava se u kontinuitetu svake prve subote u mjesecu s početkom u 17:30 sati, rekao je predvoditelj.

Na molitvi su se razmatrala radosna otajstava krunice, a desetice su molili vjernici koji Djevicu Mariju na različite načine mole za blagoslov. Prvu deseticu molili su mladić i djevojka koji se nadaju i žele naći odgovarajućeg životnog partnera s kojim će moći osnovati obitelj. Drugu deseticu molio je mladi bračni par koji traži blagoslov za potomstvo, treću deseticu molila je mlada obitelj koji već imaju dvoje djece, a treće je na putu i u iščekivanju su skorog poroda.

images/vijesti/aktualnosti/v02-15/web-1posvetna-1.jpgU četvrtoj desetici molilo se za sve obitelji da imaju međusobno razumijevanje, mir i sreću, a predmolila je obitelj koja ima četvero djece. Zadnju deseticu molio je stariji bračni par s Trsata koji su molili za sve djedove i bake da svojim primjerom mlađim generacijama pokažu kako treba živjeti i svjedočiti svoju vjeru. Nakon krunice izmoljena je molitva za Drugi nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji, te Litanije Majke Božje Trsatske i na kraju Posveta obitelji Majki Božjoj Trsatskoj. Nakon Posvetne molitve slavljena je misa, a na kraju kao potvrda cjelokupne molitve, ophod oko oltara. (S.J.)

Skip to content