Počeli Dani Marije Krucifikse Kozulić

sestre-web2U subotu 26.rujna u kapeli Družbe Presvetog Srca Isusova na Pomeriju počela je trodnevna duhovna priprema za obilježavanje dana preminuća službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić.

Trodnevnicu predvodi  povjerenik za sveučilišni pastoral Riječke nadbiskupije vlč. Velimir Martinović. Na početku propovijedi istaknuo je kako će se vjernicima kroz tri dana nastojati pružiti prilika da se približe Bogu, te da se upoznaju sa životom buduće blaženice. Malo ljudi u svakodnevnom životu koriste Riječ Božju i za nju nemaju snage, odnosno čovjek ako ju koristi, ako dopusti  da djeluje u njegovom životu, ona će mu pomoći da mu i promijeni život,  istaknuo je vlč. Martinović. S upoznavanjem s Božjom Riječi razumjet ćemo Boga i svoga bližnjega.  Marija Krucifiksa Kozulić primjer je takvog načina života. Ona je živjela Riječ Božju, dopustila je Bogu i njegovoj Riječi da djeluju kroz nju. Bila je potaknuta Božjim Duhom i u drugima je vidjela braću i sestre u Krist, istaknuo je propovjednik.

sestre-web1U nastavku je naveo dva termina: minimalna i maksimalna ljubav. Minimalna ljubav je ljubav prema bližnjemu: ‘Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe’, a maksimalna ljubav je ljubav prema Bogu, kada sve dajemo za Boga. Marija Krucifiksa Kozulić dala je sve za Boga, služila mu je i zbog toga je posebna  posebna i jednostavna jer je živjela Riječ Božju, zaključio je vlč. Martinović.

Na dan preminuća službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić, u utorak 29. Rujna,  misu u 18 sati predvodit će porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan. Nakon mise, djevojke Učeničkog doma „Marija Krucifiksa Kozulić“ izvest će koncert duhovne glazbe.  (A.M.A.)

Skip to content