Otvorena druga kapelica danonoćnog klanjanja u Hrvatskoj
Kategorija:
Vijesti

U nedjelju 2. kolovoza 2015. na blagdan Gospe od anđela, točno u 12 sati, započelo je svakodnevno klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu u novosagrađenoj kapelici Milosrdnog Isusa, na adresi župnoga ureda župe Uznesenja BDM u Crikvenici, Šetalište Vladimira Nazora 2, na veliku radost svih župljana i vjernika čitavoga grada.

Kapelica je sagrađena nesebičnim zalaganjem i radom župljana i brojnih dobročinitelja i nakon riječke kapele sv. Ivana Vianneya otvorene prošle godine, druga je te vrste u Hrvatskoj. U ovom današnjem užurbanom i često kaotičnom načinu života, ona je prava prilika da na tren zastanemo i u tišini kažemo Gospodinu da On zauzima prvo mjesto u našemu životu.

Kako bi se dobro uhodala dežurstva i dežurni klanjatelji, za početak je predviđeno da kapelica bude otvorena samo danju – svakodnevno od 7 do 17 sati (nedjeljom od 12 do 17 sati). Detaljne informacije u svezi prijava za dežurstva zainteresirani mogu dobiti od koordinatorice klanjanja Ivanke na br. mob. 091 897 0506 a o svemu je moguće više pročitati i na internetskoj stranici župe: https://sites.google.com/site/uznesenjabdm/euharistijsko-klanjanje. 

Kapelica je inače zamišljena kao tek prvi dio kompleksa budućega Pastoralnog centra “Kraljice mira“ čiji najvažniji dio predstavlja izgradnja velike višenamjenske multimedijske dvorane koja će služiti ne samo za vjerske susrete i kateheze već i za različita predavanja, prezentacije, projekcije, izložbe i koncerte te naravno, druženja župljana. Budući će se uz dvoranu graditi i igraonica za djecu, novi će Pastoralni centar sigurno zaživjeti i kao mjesto obiteljskoga pastorala. Svi koji žele novčano pripomoći dovršenje ovog – ne samo za župu već i za evangelizaciju grada Crikvenice u cjelini izuzetno važnog projekta mogu svoje priloge uplatiti na IBAN župe Uznesenja BDM u Crikvenici broj: HR4923400091110171137.    Klanjatelji u crikveničkoj kapelici će sigurno moliti i na tu nakanu!

Sanja Kovač

Skip to content