Osnovan Zdrug katoličkih skauta Zadarske nadbiskupije
Kategorija:
Vijesti

web-skautiČlanovi Zdruga Riječke nadbiskupije predstavili program

Blagoslovom zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića u Zadarskoj nadbiskupiji pokrenut je pokret katoličkih skauti Zadarske nadbiskupije. Tim povodom u nedjelju 4. listopada u župi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u zadarskoj Puntamiki gostovali su članovi Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije od kuda je priča o katoličkim skautima iz Rijeke krenula prije 13 godina i proširila se Hrvatskom.

Za Zadarsku nadbiskupiju imenovan je povjerenik, don Igor Ikić, župnik župe Puntamika i biskupski vikar koji se zainteresirao za katoličke skaute na blagdan sv. Vida, 15. lipnja o.g. u Rijeci. Nakon što je vidio brojne mlade skaute koji su na središnjem euharistijskom slavlju u povodu proslave zaštitnika grada Rijeke dali obećanja vjernosti Bogu, Crkvi i Domovini, kontaktirao je voditelje, te se podrobnije upoznao s radom katoličkih skauta tijekom ljetnog kampa na pustom otoku Zmajanu, kazao je voditelj Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije Marin MIletić. Dodao je kako je don Ikić u kolovozu boravio na Zmajanu u kampu “Valter Lulić” zajedno s duhovnikom Zdruga katoličkih skauta Hrvatske don Božom Škemberom.

web-marinVjeroučitelj Marin Miletić, koji je ujedno i predsjednik Zdruga katoličkih skauta Hrvatske, prezentirao je u Zadru program katoličkih skauta koji se provodi po župama, u školama i u vrtićima. Najavio je kako će župniku Ikiću riječki katolički skauti osiguravati program po kojemu će se provoditi susreti, tematske jedinice, a dogovoreni su i vikend susreti u Pastoralnom domu “Alojzije Stepinac” u Driveniku, sjedištu Zdruga katoličkih skauta gdje će riječki voditelji voditi skautske radionice za svoje nove članove i njihove voditelje.

Zdrug katoličkih skauta Hrvatske ovime postaje snažna katolička organizacija koja se širi u svim biskupijama  Republike Hrvatske  gradeći svoje poslanje na odgoju mladeži i volonterskom radu. Neka Bog blagoslovi sve one koji rade na odgoju naše mladeži u ljubavi prema Bogu, svakom čovjeku, Crkvi i našoj predivnoj Domovini, poručio je Miletić.

Don Ikić je na radnom sastanku poručio kako zanimanje za Zdrug katoličkih skauta Zadarske nadbiskupije postoji i zainteresirani se mogu javiti u župu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije – Puntamika.

Skip to content