Osnovan vrtićki odred Zdruga katoličkih skauta
Kategorija:
Vijesti

vrticki odred Zdruga katoličkih skautaZdrug Katoličkih skauta Riječke nadbiskupije od listopada je bogatiji za još jedan zdrug, onaj u Dječjem vrtiću “Zvjezdica mira”. Voditeljice odreda su Mattea Lenzovitch i Rafaela Surina. Cijeli program osmišljen je i prilagođen djeci predškolske dobi. Cilj je pružiti mališanima program koji će im pomoći da izrastu u kvalitetne mlade ljude. Voditeljice najmlađeg odreda poručuju kako će djecu učiti  o načelima skautima, ponašanju i snalaženju u prirodi, Bogu, Crkvi i Domovini  na način koji je prilagođen njihovoj životnoj dobi. „Do sada smo imali dva susreta koja su odlično prošla, a djeca su bila oduševljena. Prvi sat smo im približili značenje skautizma i najviše ih je oduševila naša uniforma, odnosno skautska košulja i marama. Djeca su nam rekla da jedva čekaju obući svoju.“

U nastavku su rekle kako su mališane učile osnovama orijentacije u prirodi pomoću kompasa, kojeg su neki mališani prvi puta vidjeli, te su zajedno s djecom napravili jedan kompas pomoću plutenog čepa i igle. „Ne možemo riječima opisati zadovoljna dječja lica nakon obavljenog uspješnog pokusa. Također, djeca su s veseljem crtala skautske košulje kakve bi htjeli nositi.“ Radujemo se svakom novom tjednom susretu s mališanima na kojemu ćemo ih učiti novim vještinama, poručile su voditeljice.

Voditelj Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije vjeroučitelj Marin Miletić najavio je osnivanje još jednog vrtićkog zdruga, onoga u Dječjem vrtiću „Mima“, a svoja obećanja, odnosno skautsku prisegu, mališani će dati na blagdan sv. Vida.

Skip to content