Održane duhovne vježbe za svećenike
Kategorija:
Vijesti

svecenici-web2Duhovne vježbe za svećenike Riječke nadbiskupije i Gospićko – senjske biskupije, održane su u Domu pastoralnih susreta Lovranu od ponedjeljka 31. kolovoza do četvrtka 3. rujna. Vježbe su zaključene svetom misom koju je predvodio riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić. Voditelj vježbi bio je o. Damjan Kružičević, benediktinac.

Prvi turnus duhovnih vježbi održan je od 18. do 21. kolovoza u Krasnu, a predvodio ga je vlč. dr. Mario Tomljanović, župnik župe Uznesenja BDM u Rijeci. Uz našeg Nadbiskupa, na ovim je vježbama sudjelovao i mons. dr. Mile Bogović, biskup gospićko – senjski.

Ovim dvama turnusima svećenici su se pripremili za novu pastoralnu godinu 2015./2016., koja je na planu Opće Crkve proglašena „Godinom milosrđa.“ Na temu milosrđa voditelj duhovnih vježbi u Lovranu, o. Damjan Kružičević, posebno se osvrnuo drugog dana kada je progovorio o otajstvu milosrdnog lica Božjeg. Rekao je kako se Božja svemoć najviše očituje praštanjem i milosrđem. Milosrđe je ljubav na djelu. Bez milosrđa ljudsko lice postaje karikaturom ljudskosti. Dužni smo iskazivati milosrđe jedni drugima, jer i sami svakodnevno možemo iskusiti Božje milosrđe. Svećenici su na poseban način pozvani biti djelitelji Božjeg milosrđa i to slaveći sakramente pomirenja i Euharistije, ali i cjelokupnim svojim životom.

Skip to content