Održana duhovna obnova za bračne parove
Kategorija:
Vijesti

Ured za obitelj Riječke nadbiskupije, u subotu 19. prosinca u Domu pastoralnih susreta u Lovranu organizirao je jednodnevnu duhovnu obnovu za bračne parove na temu: „Milosrđe mi je milo, a ne žrtva“.

Prof. dr. s. Nela Gašpar, voditeljica ove duhovne obnove vrlo je jasno, edukativno i inspirativno govorila o izvanrednoj,  Jubilarnoj godini milosrđa.  Povijest i značenje Jubilarne godine,  logotip, s. Faustina Kowalska i njezino duhovno iskustvo, trojica papa koji se nadovezuju i isprepliću oko Božanskog milosrđa svaki na svoj način i svojim temperamentom, te što to sve znači za naše bračne i obiteljske odnose, ali i za rodbinske, susjedske, poslovne i za one koje možda do sada nismo primjećivali da su u potrebi, sve to nam je na vrlo jednostavan, dubok i širok način predala naša voditeljica.

Svakako je naglasak ostao na Božanskom milosrđu za svakoga od nas kojemu je potrebno vjerovati, moliti se i utjecati. U kapeli Doma pastoralnih susreta u Lovranu sudionici duhovne obnove molili su pjevanu krunicu Božanskog moilosrđa, nakon čega je slijedio ručak.

Popodnevni dio započeo je svjedočenjem jednog bračnog para koji su posvjedočili koliko je i kako sve Božje milosrđe dotaknulo njihove živote.

Susret je završio pokorničkim bogoslužjem, mogućnošću za ispovijed i euharistijskim slavljem.

Na ovoj duhovnoj obnovi sudjelovalo je 25 bračnih parova.

Skip to content