Obred upisa katekumenskih imena u riječkoj katedrali
Kategorija:
Vijesti

Na prvu korizmenu nedjelju, 22. veljače, u katedrali sv. Vida u Rijeci riječki nadbiskup i metropolit mons. dr Ivan Devčić pod misom je izvršio obred upisa  katekumenskih imena.

Trideset i tri odrasle osobe s područja Riječke nadbiskupije pristupit će sakramentu kršćanske inicijacije: Krsta, Potvrde i Euharistije. Nakon što su svoju želju izrazili i u svojim župama, te redovito pohađali pouku o temeljnim istinama kršćanske vjere u kojoj će uskoro primiti svete sakramente, ove su nedjelje svečano, pred Crkvom i okupljenim narodom izrazili svoju želju za primanjem svetih sakramenata. U njihovoj pratnji bili su i njihovi kumovi koji su ovom prigodom posvjedočili da su vjerno slušali Riječ Božju, krenuli Božjim  putem te da su se pridruživali bratskom zajedništvu i molitvama.

U prigodnoj propovijedi nadbiskup Devčić ohrabrio je katekumene koji su krenuli na put vjere. Potaknuo ih je da se svakodnevno, u milosnom vremenu korizme, pripravljaju za sveti trenutak kada će u Vazmenoj noći primiti tri sakramenta kršćanske inicijacije. Također, sve one koji su već kršteni potaknuo je da promišljaju o tom daru i Bogu zahvaljuju svjedočeći neprestano svojim životom ljepotu kršćanskog poziva.

Skip to content