Novoizabrani generalni konzul Italije u Rijeci posjetio nadbiskupa Devčića
Kategorija:
Vijesti

web-nadbiskupRiječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić susreo se u petak 28. kolovoza u Nadbiskupskom domu u Rijeci s novoimenovanim generalnim konzulom Italije u Rijeci, Nj. E. Paolom Palminiterijem. U nadbiskupovoj pratnji bili su novoizabrani rektor katedrale sv. Vida biskupski vikar vlč. Matija Matičić i ekonom Riječke nadbiskupije vlč. Piotr Modrzejewski.

Nadbiskup je izrazio zadovoljstvo susretom na kojemu je novoizabranog konzula upoznao s prilikama mjesne Crkve.  Izrazio je zadovoljstvo zanimanjem NJ. E. Palminiterija za vjerski život talijanske nacionalne manjine u Riječkoj nadbiskupiji, te podsjetio na liturgije na talijanskom jeziku koje se redovno slave u katedrali sv. Vida. Novoizabranom konzulu zaželio je puno uspjeha u službi koju je preuzeo te izrazio nadu da će se kulturne, vjerske, pa i rodbinske veze dvaju naroda koji žive na ovom području još više prepoznati, cijeniti i biti temelj zajedništva.

web-konzulNovoizabrani konzul zahvalio je nadbiskupu na prijemu istaknuvši kako talijanski i hrvatski narod povezuju vjerski temelji. U nastavku ga je upoznao s budućim opsegom posla kojega pokriva talijanski konzulat u Rijeci. Izrazio je radost što će u nedjelju 30. kolovoza sudjelovati na misi u svetištu Majke Božje Trsatske na proslavi 300. godišnjice krunidbe slike: „Majke Milosti“, a uskoro ga se može očekivati i na misama na talijanskom jeziku u riječkoj prvostolnici.

Skip to content