Ne zaboravite loptu
Kategorija:
Vijesti

Blagdan don Bosca u Rijeci

Salezijanska zajednica u Rijeci proslavila je 31. siječnja blagdan svog utemeljitelja sv. Ivana Bosca. U godini u kojoj proslavljaju 200. obljetnicu rođenja don Bosca misu je u crkvi Marije Pomoćnice predvodio biskup slovenske biskupije Murska Sobota, mons. Peter Štumpf, i sam salezijanac. S loptom u rukama biskup Štumpf je pozvao salezijansku zajednicu, poznatu po radu s mladima, da im lopta, odnosno igra, bude uvijek sredstvo odgoja i evangelizacije.

„Kad sam bio zaređen za biskupa mladi su mi poklonili loptu i tako mi na simboličan način pokazali da pripadam družbi salezijanaca i zaželjeli da to ne zaboravim“. Biskup se prisjetio salezijanskog odgoja koji je primio u zajednici salezijanaca dok se formirao kao svećenik i nasljeđa koje je don Bosco ostavio salezijancima i Katoličkoj crkvi. „Don Bosco je igru shvaćao kao odgojno sredstvo, a radost kao oružje protiv grijeha.“ Pozvao je salezijance da se nadahnjuju na duhu svojeg osnivača i da ne zaborave loptu. „Ako si u prijateljstvu s drugima i s Bogom tada se život radosno živi. Don Bosco vrati nam loptu“, zaključio je biskup.

Brojni su župljani i članovi velika salezijanske obitelji ispunili crkvu Marije Pomoćnice i radosno slušali riječi biskupa koje su im bile nadahnuće i poticaj. Pripreme uoči blagdana započele su devetnicom 22. siječnja. Svakoga dana vjernici su okupljali na krunici prije mise, a prigodni program animirale su različite salezijanske skupine koje djeluju u Rijeci.

Skip to content