Najavljen program proslave Matejne
Kategorija:
Vijesti

web-matejnaU župi sv. Mateja na Viškovu u srijedu 16. rujna najavljen je bogat program proslave nebeskog zaštitnika župe sv. Mateja.

Trodnevna duhovna priprava počinje u petak 18. rujna i do nedjelje 20. rujna misna slavlja predvodit će vlč. dr. Marko Vidović, svećenik Banjalučke biskupije. Mise će u petak i subotu biti slavljene u 18 sati, dok će u nedjelju vlč. Vidović misu predvoditi u 11:30. Na misi će sudjelovati petstotinjak sudionika Međunarodne smotre folklora koja će se nakon euharistijskoga slavlja održati na parkiralištu Milihovo na Viškovu.

U ponedjeljak 21. rujna na blagdan sv. Mateja prijepodnevne mise bit će slavljene u 7:30 i 10 sati dok će središnje euharistijsko slavlje vlč. Vidović predvoditi u 18 sati. Nakon mise bit će održan koncert na kojemu će nastupiti: Dječji zbor „Nebeske iskrice“, zbor mladih župe sv. Mateja i zbor Ljiljani“ iz župe sv. Josipa iz Rijeke.

web-pastoralniOvim povodom predstavljen je novi Pastoralni program župe sv. Mateja koji za cilj ima vjernike na vrijeme informirati o aktivnostima župe, ali i potaknuti ih na uključivanje u život župne zajednice, poručio je župnik mons. Ivan Nikolić. Dodao je kako župa nudi svojim vjernicima programe za sve dobne skupine, od župnih kateheza, misnih slavlja te različitih susreta i zajednica. Posebno mjesto u Pastoralnom programu čini vizitacija riječkog nadbiskupa Ivana Devčića, poručio je župnik.

Skip to content