Najavljen program proslave 150. godišnjice posvete crkve sv. Mateja
Kategorija:
Vijesti

U četvrtak 2. srpnja u dvorani župe sv. Mateja na Viškovu najavljen je bogat  program proslave 150. obljetnice posvete župne crkve koji će se odvijati pod geslom: „Župa koja okuplja“. Program su najavili župnik mons. Ivan Nikolić, župni vikar vlč. Josip Blažotić, načelnica Općine Viškovo Sanja Udović, direktorica TZ Viškovo Marina Jurić i član župnog pastoralnog vijeća Luka Matanić.

Ovim povodom predstavljena je poruka svećenika župe sv. Mateja u kojoj, između ostaloga, župljanima poručuju da budu ponosni na svoju župu, kao i na njezine svijetle likove fra Marijana Blažića i braću Ivana i Matu Baštijana kojima će u subotu 4. srpnja nakon večernje mise koja je na rasporedu u 18:30, biti otkrivena bista i spomen-ploča. Isti dan svečano će biti otvoren trg ispred crkve čije uređenje je u posljednjoj fazi. Rezultat je to dobre suradnje Općine Viškovo i župe sv. Mateja koja je jedna do najvitalnijih župa Riječke nadbiskupije.

Središnje euharistijsko slavlje u povodu 150. obljetnice posvete crkve sv. Mateja u nedjelju 5. srpnja u 11 sati predslavit će riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić. Liturgijsko pjevanje animirat će oko 120 pjevača iz združenih zborova koji djeluju u župi i Općini Viškovo. Također, vjernicima će se dijeliti brošura o povijesti župe, a svoj dolazak potvrdila je izaslanica predsjednice, Katica Ivanišević. Nakon misnoga slavlja organiziran je kulturno-umjetnički program uz slastice koje će pripremiti župljani, a kojima je zahvala upućena na konferenciji za novinare. Također, sudionicima prometa upućena je molba za praćenje obavijesti o mogućim izmjenama u prometu kao i na strpljenju tijekom dovršetka radova na uređenju trga. 

Skip to content