Nadbiskup Devčić večerao s mladima
Kategorija:
Vijesti

Na poticaj riječkog nadbiskupa mons. dr. Ivana Devčića, u petak 5. ožujka u prostorima Nadbiskupskog doma u Rijeci upriličeno je druženje s članovima Zbora mladih Riječke nadbiskupije.

Iako se zbor okuplja na tjednim probama u Nadbiskupskom domu, ovoga puta razlog okupljanja bio je posebniji. Naime, uvidjevši trud i zalaganje mladih vjernika svojega grada, nadbiskup Devčić odlučio je provesti večer s mladima i pritom ih ohrabriti na ustrajnost u svjedočkom djelovanju u mjesnoj Crkvi.

Istaknuo je kako ga aktivno zalaganje i radosno služenje mjesnoj Crkvi od strane mladih, raduje i ohrabruje. Tom prigodom potaknuo je okupljene da svojim životom i radom budu živi primjer svojim prijateljima i svima koje u svojem životu susreću. Na taj način, živeći autentično, mladi postaju medij evangelizacije i svjedočki znak živoga Krista u svijetu mladih koji je danas na poseban način obeshrabren i pomalo besciljan. Primjer aktivnog zalaganja ovoga zbora znak je svima, i pastirima i narodu, da mladi nisu samo budućnost Crkve već i njena sadašnjost, rekao nadbiskup. Na kraju susreta, organizacijski voditelj zbora, Antonio Šarin, zahvalio se mons. dr. Ivanu Devčiću na  skrbi i svesrdnoj podršci radu zbora. 

Skip to content