Nadbiskup Devčić uputio zahvalu dosadašnjem Predsjedniku i čestitku novoizabranoj Predsjednici
Kategorija:
Vijesti

Riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić uputio je u utorak 13. siječnja zahvalu dosadašnjem predsjedniku Ivi Josipoviću i čestitku novoizabranoj predsjednici Kolindi Grabar – Kitarović.

Poštovani gospodine Predsjedniče, 

u povodu doskorašnjeg prestanka Vaše službe Predsjednika Republike Hrvatske želim Vam zahvaliti za sve dobro što ste učinili ili potakli da se čini za napredak naše države i na dobrobit svih njezinih državljana. Trudili ste se promicati razumijevanje i mir unutar Hrvatske i izvan nje. Vjerujem da ćete i ubuduće s jednakom predanošću raditi na afirmiranju istih vrijednosti i tako doprinositi slozi i zajedništvu u hrvatskom narodu i među svim državljanima Republike Hrvatske.

Pratim Vas molitvom i željom za dobro zdravlje i za sreću i uspjeh u životu.

Ivan Devčić, riječki nadbiskup

 

Poštovana gospođo Kolindo Grabar-Kitarović, 

u povodu Vašeg izbora za Predsjednicu Republike Hrvatske primite u ime svećenika, redovnika i redovnica te vjernika laika Riječke nadbiskupije najsrdačnije čestitke.

Vašem izboru za Predsjednicu Republike Hrvatske posebno se raduju Vaši najbliži: suprug, djeca, roditelji, rodbina, prijatelji i cijela Grobinština. Posebno smo radosni i ponosni što je upravo ovaj naš primorsko-goranski kraj dao prvu Predsjednicu Republike Hrvatske. U više ste navrata u svom javnom obraćanju hrvatskom narodu i svim državljanima Hrvatske isticali kako ste neizmjerno zahvalni svojoj obitelji i ljudima kraja iz kojeg ste potekli jer su Vam upravo oni usadili temeljne općeljudske i kršćanske vrijednosti na kojima ste gradili svoju dosadašnju profesionalnu i političku karijeru i na kojima ćete, uvjereni smo, temeljiti i svoju novu i časnu dužnost Predsjednice Republike Hrvatske.

U želji da doista budete Predsjednica svih državljana Republike Hrvatske i da imate dovoljno odanih suradnika koji će Vam pomagati u ispunjenju Vaših izbornih obećanja, od srca Vam čestitamo i molimo da Vas svojim zagovorom prati Majka Božja Trsatska.

Ivan Devčić, riječki nadbiskup

 

 

Skip to content