Nadbiskup Devčić pohodio župu Šapjane
Kategorija:
Vijesti

web-sapjane-1U okviru redovnih vizitacija župama Riječke nadbiskupije, riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić pohodio je u subotu 26. rujna župu sv. Antuna opata u Šapjanama.

U društvu župnika vlč. Juraja Moguša susreo se s vjernicima, članovima Župnog pastoralnog vijeća i Župnog ekonomskog vijeća, školskom djecom i mladeži. Istaknuo je vrijednost kršćanske obitelji kao zajednice muškarca i žene u kojoj nastaje novi život. Upozorio je na opasnosti ovog vremena u kojemu se nameću novi pojmovi i sadržaji braka. Božji naum od početka je brak kao zajednica muškarca i žene koji je Krist u Novom zavjetu uzdigao na razinu sakramenta. To je čista suprotnost onom što nam se danas kroz medije prezentira i u kojima tzv. ‘zvijezde’ govore o sudbonosnom ‘da’ koji potom traje godinu ili čak manje, a zatim slijedi novi sudbonosni ‘da’ i tako se nižu dalje. Riječka je nadbiskupija upravo s ciljem ispravnog prezentiranja obitelji produžila je Godinu obitelji do blagdana sv. Vida 2016. Obnovom obitelji moguća je i obnova društva, poručio je nadbiskup Devčić. U nastavku je podsjetio i na Godinu milosrđa koja će na razini opće Crkve biti otvorena 8. prosinca o.g.

Također, riječki nadbiskup predvodio je misno slavlje u šapjanskoj crkvi i u propovijedi istaknuo nužnost traženja Božje volje u našim životima. Kao primjer naveo je Blaženu Djevicu Mariju, ali i zaštitnika župe sv. Antuna opata koji je nakon jednog čitanja Božje riječi shvatio da ga svjetovno bogatstvo odvaja od Boga. Zbog toga je danas potrebno promišljati koje nas to stvari odvajaju od Gospodina i što nas priječi da budemo povezani s njime, kazao je nadbiskup.

Skip to content