Nadbiskup blagoslovio zajednički objed beskućnika i volontera Socijalne samoposluge
Kategorija:
Vijesti

U povodu 4. rođendana Socijalne samoposluge “Krug sv. Elizabete” u Rijeci, njezini volonteri organizirali su u subotu 25. travnja u dvorištu kapucinskog samostana Gospe Lurdske zajednički ručak s ljudima koji žive na ulicama grada na Riječini. Objed je blagoslovio riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić koji je došao u pratnji generalnog vikara Riječke nadbiskupije mons. Emila Svažića.

Nadbiskup je na početku pozdravio volontere, riječke kapucine, korisnike Socijalne samoposluge i Prihvatilišta za beskućnike “Ruže sv. Franje” te izrazio žaljenje što na riječki ulicama postoje oni koji ne koriste nijednu od navedenih ustanova. Živimo u vremenu kada su takve ustanove potrebne našim sugrađanima, ali trebamo vjerovati u bolja vremena. Ako smo izdržali sve ratove, a upravo obilježavamo 70 godina od oslobađanja Rijeke, 20 godina od završetka Domovinskog rata te 100 godina od Prvog svjetskog rata, moramo vjerovati da će doći vrijeme kada će ljudima s ulice biti pružena odgovarajuća pomoć i pružiti im se život dostojan čovjeka, kazao je nadbiskup.

“Lijepo je kad na ovaj način smo zajedno i izražavamo poštovanje prema onima koji su se našli u nezavidnoj situaciji. Mnoge je ona, zbog različitih životnih okolnosti, iznenadila i moramo biti svjesni da se i mi možemo naći u toj situaciji. Zato smo pozvani jedni drugima pružiti ruku pomoći.”

Nadbiskupa i sugrađane pozdravila je volonterka Socijalne samoposluge Elida Verunica kazavši kako moramo postati svjesni da smo pred Bogom svi isti. Nikoga ne možemo suditi i pozvani smo biti dobri ljudi, rekla je Verunica.

Projekt zajedničkog objeda volontera Socijalne samoposluge s beskućnicima po prvi puta održao se na ovaj način i podržali su ga osam ugostitelja koji su donirali stotinu obroka.

Skip to content