Misa zahvalnica Nadbiskupskog zbora mladih
Kategorija:
Vijesti

„Govori Gospodin: Izvadit ću iz tijela vašega srce kameno i dat ću vam srce od mesa, i Duha svoga udahnut ću u vas, i bit ćete moj narod a ja ću biti vaš Bog.“, riječi su ulazne pjesme, kojoj je Nadbiskupijski zbor mladih u srijedu 17. lipnja na večernjoj misi u kapeli Nadbiskupskog ordinarijata zahvalio Gospodinu na protekloj godini i molio za rast u ljubavi prema Gospodinu i međusobno.

Kapela je bila gotovo premalena za ovu raspjevanu skupinu mladih ljudi koje je mladomisnik vlč. Marko Šarić, predslaveći euharistiju, nazvao „pravim apostolima grada na Rječini“. U propovijedi je potaknuo mlade pjevače na ustrajnost u dobrom djelu što su ga započeli s ciljem nove evangelizacije. Prečesto samo govorimo, a tako malo činimo. Ovaj zbor primjer je svima kako ustrajna molitva i žrtva može donijeti plodove i pronositi radost evanđelja i onima koji nisu članovi Crkve, jer jezik glazbe u sebi sadrži univerzalnost, kazao je vlč. Šarić. „Glazba tako postaje izvrstan medij za prenošenje poruke evanđelja onima izvan Crkve, a svima koji u Crkvi djeluju ovaj zbor može biti primjer kako je Crkva uistinu mlada i živa, pomalo razigrana i unatoč svemu požrtvovna i vjerna službi evanđelja.“

Nakon euharistijskog slavlja riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić mlade je počastio, a druženje se nastavilo u radosnom i mladenačkom ozračju. Članovi Nadbiskupskog zbora iskoristili su prigodu i nakon mise pozvali sve mlade koji žele pjevati u zboru da se priključe redovitim probama koje se svake srijede od 20:00 do 22:30 održavaju u Velikoj dvorani Nadbiskupijskog ordinarijata u Rijeci, u vremenu od listopada do lipnja.

Skip to content