Misa prije subotnjeg izlaska
Kategorija:
Vijesti

skauti2Riječki odredi Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije u subotu 26. rujna počeli su s redovnim  večernjim misnim slavljima u najstarijoj riječkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije – Assunta za svoje članove starijeg uzrasta i za ostale mlade grada Rijeke. Euharistijsko slavlje predvodio je župnik vlč. dr. Mario Tomljanović, a liturgijsko pjevanje animirali članovi riječkih odreda Zdruga katoličkih skauta.

Propovjednik je okupljene skaute pozvao na autentičnost, istaknuvši kako skauti imaju misiju i karizmu djelovanja u Crkvi. Uvijek se borite za istinu! Budite jeka u društvu gdje se krećete, jeka Kristove istine, istaknuo je vlč. Tomljanović.

skauti3Ovom prigodom dvoje skauta dali su obećanja vjernosti Bogu, Crkvi i Domovini, a devetero voditelja odreda  dobilo je svečani blagoslov za rad na župama, u školama i u vrtićima. Voditelj Zdruga, vjeroučitelj Marin Miletić istaknuo je kako će se mise slaviti svake zadnje subote u mjesecu. Također, u listopadu, osim euharistijskog slavlja, bit će klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom te svjedočanstvo zaručnika.

Misa koja se slavila u 21 sat za mlade je bila od posebnog značaja jer se slavila u vrijeme kada se mnogi njihovi vršnjaci spremaju za izlazak. S tim u vezi ukazali su na ljepotu slavljenja Boga prije subotnjeg izlaska koji je potpuniji uz Božji blagoslov.

Skip to content