Maturanti darovali brašno Caritasu
Kategorija:
Vijesti

Desetu godinu zaredom članovi Molitveno-karitativne zajednice Agape iz Prve riječke hrvatske gimnazije, predvođeni vjeroučiteljem Miroslavom Radićem, među maturantima svoje škole zadnji tjedan nastave proveli su akciju: „Brašno ne bacajte nego ga darujte siromašnima“.

Uz prikupljenih 37 kilograma brašna, koje nije završilo na ulici, maturanti su i ove godine odlučili darovati i svoj novčani prilog te je prikupljeno 405 kuna. Za darovani novac kupljene su razne namirnice koje su skupa s brašnom odnesene i donirane riječkom Caritasu. Pohvalno je što su se ove godine u akciju prikupljanja brašna uključili i maturanti iz susjedne Gimnazije Andrija Mohorovičić.

Zajednica Agape, koja djeluje u PRHG od 1999. godine i koja je dosada provela 191 molitveno-karitativnu akciju, željela je ovim činom iznova biti primjer i poticaj budućim maturantima da zadnje dane svoga školovanja nekulturnu,  nehumanu i opasnu praksu bacanja brašna zamijene nekom plemenitom akcijom pomaganja siromašnima  i  bližnjima u potrebi.

Skip to content