Isus dolazi svima koji trpe
Kategorija:
Vijesti

U povodu obilježavanja Svjetskog dana bolesnika i svetkovine bl. Alojzija Stepinca, riječki nadbiskup Ivan Devčić u utorak 10. veljače tradicionalno je slavio misu u Domu za starije „Kantrida“ i tom prigodom potrebitima udijelio sakrament bolesničkog pomazanja.

U prigodnoj propovijedi istaknuo je da Isus dolazi svima koji trpe i koje muče grijesi i ljudska nepravda. Mnogima je susret s njim pomogao i značio pozitivnu promjenu u životu. Stoga, ne čudi nas što je poslao svoje učenike da propovijedaju evanđelje i svakom čovjeku donose ozdravljenje, rekao je nadbiskup. Dodao je kako svaki čovjek trpi, na duši ili tijelu, a Gospodin je onaj koji nas ne zaboravlja i koji svakom siromahu i bolesniku dolazi ususret.

Govoreći o životu bl. Stepinca, kazao je kako je ovaj budući hrvatski svetac puno trpio u životu, proživio dva svjetska rata i bio nepravedno osuđen. Bio je borac za čovjeka u nevolji i imao je hrabrosti suprotstaviti se svakom režimu koji nije cijenio čovjeka. Svojim životom posvjedočio nam je da je bio spreman i umrijeti za to, poručio je. „Kad nas pritisnu nevolje, sjetite se takvih primjera koji svjedoče ustrajnost i čvrstinu. Bog će nas u takvim nastojanjima podržati.“ Nadbiskup je s okupljenim svećenicima pod misom podijelio bolesničko pomazanje, a nakon euharistijskog slavlja obišao korisnike u njihovim sobama. 

Skip to content