Humanitarna akcija za mladu framašicu
Kategorija:
Vijesti

web-humanitarnoOdazvati se na svaki poziv dobra i u siromasima i potrebnima prepoznavati lice Krista patnika poziv je svakog franjevca. Tom su se pozivu odazvali franjevački novaci s Trsata na nedjelju Krista kralja, kada su vjernicima i hodočasnicima u Trsatsko Svetište ponudili djelo svojih ruku – adventske vijence. Naime, u danima koji su prethodili ovoj svetkovini novaci su marljivo unutar svog samostanskog ritma uklopili i izradu adventskih vijenaca. Vođeni primjerom svoga magistra fra Tomislava Faletara krenuli su u izradu vijenaca kako njihovom prodajom osigurali materijalna sredstva za pomoć u liječenju framašice Marije koja boluje od rijetke tumorske bolesti, a čije je liječenje u nedostatku materijalnih sredstava njezine obitelji onemogućena. Ova plemenita nakana vodila je i brojne vjernike koji su ovoga adventa kupnjom vijenaca osvijetlili ne samo svoj dom, već i donijeli svijetlo u obitelj članice Franjevačke mladeži Marije koja boluje od neurofibromatoze tipa II., te joj pomogli da prikupi dio novčanih sredstava za nastavak liječenja.

Pored ovih adventskih vijenaca, Trsatski je samostan ove godine odlučio taj adventski hod svijetla nastaviti. Stoga je u velikom klaustru samostana izrađen adventski vijenac, a okupljeni će vjernici subotom uoči svake nedjelje Došašća zajednički paliti novu svijeću i na taj način buditi iznova u sebi svijest da su upravo oni nositelji svijetla u svijet u kojem žive.

„Mir vam i dobro“ 19. prosinca

Humanitarna akcija nastavlja se glazbeno-scenskom večeri pod nazivom: „Mir vam i dobro“, koja će se održati u subotu 19. prosinca u 20 sati u Pastoralnom centru svetište Majke Božje Trsatske. Nastupaju Zbor mladih Riječke nadbiskupije i Riječki ET (Riječki evangelizacijski tim) autorskom predstavom „Božićni party“ o istinskom značenju Božića. Umjesto ulaznica, posjetitelji će dobrovoljnim novčanim prilogom moći sudjelovati u prikupljanju nužnih sredstava za liječenje mlade framašice. Nakon završetka programa riječke zajednice mladih ponudit će svoje unikatne božićne suvenire za dobrovoljan prilog koji će biti usmjeren za Marijino liječenje.

Skip to content