Hodočašće u rodni grad pape Ivana Pavla I.
Kategorija:
Vijesti

Pedeset hodočasnika iz Rijeke i okolice, predvođeni Ivanom Juretićem, u subotu 4. srpnja hodočastili su po svetištima u talijanskom Tirolu i Dolomitima  gdje se nalazi i rodni kraj pape Ivana Pavla I.

Najprije su posjetili grad Belluno i tamošnju katedralu sv. Andrije, a zatim mali grad Canale d Agordo, rodni grad pape Ivana Pavla I. čiji je pontifikat trajao samo 33 dana. U crkvi gdje je Albino Luciani, budući Papa, kršten i krizman hodočasnici su slavili misu koju je predvodio vlč. Josip Vozila inače dugogodišnji Papin prijatelj. Nakon mise posjetili su Papinu rodnu kuću i spomen muzej gdje im je prikazan prigodan film o njegovom životu i djelovanju.

U povratku su posjetili Cortinu d Ampezzo, grad poznat po zimskom i ljetnom turizmu gdje se nalazi prekrasna katedrala i crkva u kojoj se štuje Gospa od zaštite. Ovo je bilo prvo od više ovogodišnjih alpskih hodočašća koja već dvanaestu godinu tijekom ljeta organizira angažirani katolički laik Ivan Juretić, potaknut činjenicom da su se u ovim krajevima odmarali pape  sv. Ivan Pavao II. i Benedikt XVI. (M. Radić)  

Skip to content