Gimnazijalci molili za jedinstvo kršćana
Kategorija:
Vijesti

Jedanaestu godinu u kontinuitetu, tijekom Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana, u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji upriličena je multimedijalna ekumenska molitva koju su 22. siječnja predvodili članovi Molitveno-karitativne zajednice Agape zajedno s voditeljem Miroslavom Radićem. Na molitvi su osim učenika i profesora Gimnazije, bili nazočni članovi Ekumenskog odbora grada Rijeke i vjernici raznih kršćanskih Crkava.

Uz pjesme, prezentacije, kratke filmove, svijeće, recitiranje odabranih rečenica iz Biblije, gimnazijalci su pokazali da se i oni mogu uključiti u ekumensku molitvu ako je ona prilagođena njima te da žele biti aktivni sudionici ekumenskih događanja.

Učenici i gosti izrekli su i molitve vezane za aktualna događanja u Hrvatskoj i svijetu: za više jedinstva među kršćanima, za prestanak vrijeđanja vjernika i njihovih simbola i svetinja, za mir u Ukrajini, Siriji, Iraku, Nigeriji i zahvalu za održani Taize susret mladih kršćana za Novu godinu u Pragu. Molitva je bila posvećena bratu Rogeru, osnivaču Ekumenske zajednice Taize, i obilježavanju 100. godišnjice od njegovog rođenja.

Molitveno-karitativna zajednica Agape je osnovana 1999. godine i do sada je provela 186 različitih akcija vođeni riječima Svetog pisma: ” Što ste učinili jednomu od moje najmanje braće, meni učiniste” ( Mt 25,40 ). (M.R.) 

Skip to content