Euharistijske službenice Srca Isusova i Marijina mole u Dramlju

web-sestre2Riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić posjetio je u petak 16. listopada Euharistijske službenice Srca Isusova i Marijina, kontemplativni red, koje se nalaze u župi sv. Jelene u Dramlju. Domaćinstvo im je pružio župnik vlč. Vjekoslav Đapić koji je izjavio da su sestre došle 1. listopada o.g. i od tada traje neprestano klanjanje pred Presvetim sakramentom za Riječku nadbiskupiju, Nadbiskupa i svećenike, te povjereni Božji narod.
Sestre, predvođene poglavaricom klauzurnih sestara s. Elizabetom od Presvetog Trojstva i poglavaricom vanjskih sestara s. Jelenom od Krista Kralja pozdravile su nadbiskupa koji je došao u pratnji svog osobnog tajnika, đakona vlč. Josipa Tomića, te ga upoznale s klauzurnim redom kojemu pripadaju. Nadbiskup je novakinjama poručio kako je važno pred Gospodinom izanalizirati svoj poziv te da je novicijat ozbiljna životna škola. Potrebna su vremena kušnje i sazrijevanja kao i puno molitve jednih za druge, kazao je nadbiskup.
web-sestre1Potaknuo je sestre na molitvu za obitelji kazavši kako je često ljudima u braku teže nego onima u redovničkim zajednicama. Treba moliti za obitelji i bračne parove, ali i za one koji se još uvijek nisu odlučili, za one koji žive od danas do sutra jer su upravo oni isprazni i tužni, poručio je nadbiskup. U nastavku ih je upoznao s bogatom prošlošću vinodolskog kraja koji je dao tri biskupa i brojne svećenike, a danas je potrebno moliti za obraćenje toga kraja. Molite za svećenike da imamo pastirsku skrb za vjernike, ali molite i za one koji se ne mole, poručio je nadbiskup.
Prigodnu riječ sestrama je uputio nadbiskupov tajnik koji je izrazio radost prisutstvom jednog kontemplativnog reda u Riječkoj nadbiskupiji. Vi ćete biti podrška svećenicima koji, koliko god su duhovne osobe, često su zatrpani administrativnim poslovima i nerijetko zapuste molitvu i duhovni život, izjavio je vlč. Tomić.

Skip to content