Duhovne vježbe na Košljunu Nadbiskupijskog zbora mladih
Kategorija:
Vijesti

Zadnjeg vikenda Marijina mjeseca svibnja, od petka 29. do nedjelje 31. svibnja Nadbiskupijski zbor mladih bio je na godišnjim duhovnim vježbama u Franjevačkom samostan Navještenja Blažene Djevice Marije na otočiću Košljunu.

Želja koja je već dugo vremena tinjala u srcima ovih mladih pjevača, napokon je ostvarena: povući se u osamu i produbiti svoj osobni odnos s Bogom. Svjesni činjenice kako svaka crkvena služba, pa tako i služba pjevača, može postati rutina ili pak sredstvo vlastite promidžbe, mladi su željeli u tim danima duhovnih vježbi produbiti svoj odnos s Bogom te preispitati i učvrstiti svoje motive djelovanja, poručili su članovi zbora.

Kao suputnik u toj duhovnoj avanturi pridružio im se fra Diego Deklić, košljunski franjevac, koji ih je nadahnutom riječju vodio prema njihovom duhovnom cilju. U svojim nagovorima osvrnuo se na tekst iz Lukina evanđelja o dvojici učenika na putu u Emaus. Naglasio je kako se svatko do nas nalazi u ulozi učenika, često puta razočarana i spora srca da prihvati Božju logiku, istaknuo je da nas Gospodin ne napušta i boraveći s nama polako nam otkriva svega sebe, ne bi li zapalio naše srce i pripremio ga za zadatak svjedočenja.

Specifičnost ovih duhovnih vježbi bila je gotovo monaška atmosfera u kojoj je bilo mnogo šutnje, meditacije i osobne pobožnosti kao nužni preduvjet za „prepoznavanje Gospodina“. Također našlo se u danu i vremena za međusobnu razmjenu iskustava kao i za bratsko druženje uz pjesmu, kako to i priliči zboru mladih, poručili su članovi zbora.

Po povratku su posjetili grad Krk i krčku katedralu, kao i u Omišalj gdje ih je dočekao župnik vlč. Anton Bozanić, a s. Valentina Marinović skladnim zvucima orgulja potaknula na zajedničku pjesmu.

I dok se dojmovi polako sliježu svoju zahvalnost upućujemo pastiru naše mjesne Crkve i s nostalgijom  se prisjećamo tih dana intenzivnog zajedništva s Bogom i međusobno, svjesni da nam sada valja zaorati na Gospodnjoj njivi i svojim glasovima pjevati hvalospjeve Trojedinome Bogu, poručili su mladi.

Skip to content