Duhovna obnova Povjerenstva za bolesne i invalidne osobe te medicinsko osoblje
Kategorija:
Vijesti

U Bogoslovnom sjemeništu „Ivan Pavao II.“ u Rijeci članovi Povjerenstva  za bolesne, invalidne osobe i medicinsko osoblje Riječke nadbiskupije imali su 8. svibnja duhovnu obnovu koju je vodio duhovnik Povjerenstva o. Marko Stipetić, vicerektor Sjemeništa.

Nakon duhovne obnove održan je drugi sastanak Povjerenstva koje je osnovano u ožujku ove godine.  Riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić imenovao je Gordanu Fumić za predsjednicu Povjerenstva. Fumić je s duhovnikom predložila i izabrala dvanaestero članova Povjerenstva čija prva zadaća je izrada plan djelovanja. Također, u izradi je logo Povjerenstava i preambula. 

Članovi će se sastajati jednom, a po potrebi i više puta mjesečno. Cilj rada Povjerenstva je  nositi živoga Krista svakom čovjeku,osobito onima koji su im preko Povjerenstva povjereni: bolesnima, invalidima, medicinskom osoblju.

A da bi Krista  nekome „donijeli“ moraju najprije oni  biti Njime ispunjeni, autentični i stoga će redovito  imati duhovne obnove koje će voditi duhovnik o. Stipetić, najavila je Fumić. Nakon sastanka, u kapeli Bogoslovnog sjemeništa slavljena je misa sa zazivom Duha Svetoga za rad Povjerenstva, članove i njihove obitelji. Misno slavlje predvodio je o. Marko Stipetić a koncelebrirali su poglavari Sjemeništa: rektor vlč. Sanjin Francetić, duhovnik o. Vatroslav Halmbek i kapelan Riječke bolnice fra Antonio Lovrić. Misnom slavlju pridružili su se prijatelji Povjerenstva koji žele također pomoći u ovom plemenitom radu za bližnje u potrebi.

Skip to content